Конгрес США проведе офіційне голосування з питання імпічменту Трампа

Ненсі Пелосі, голова Палати представників, оголосила, що на цьому тижні Палата представників проведе офіційне голосування з питання імпічменту президента Дональда Трампа. Вона пояснила, що це завадить адміністрації президента бойкотувати розслідування.
Пелосі раніше оголосила, що Трамп «буде притягнутий до відповідальності», тому що Білий дім відмовився співпрацювати в розслідуванні Конгресом так званого українського скандалу, який може призвести до імпічменту президента. Адміністрація Трампа не реагує на повістки до суду, намагається перешкодити показаннями свідків і не розкриває документи, запитані слідчими комісіями.
До агентства AFP дійшов лист Пелосі до конгресменів-демократів, в якому їх лідер оголосила, що голосування «усуне всі сумніви» щодо того, чи повинна адміністрація Трампа дотримуватися вимог розслідування Конгресу.
Резолюція, яку хочуть прийняти демократи, «встановлює порядок відкритих слухань для американців і перераховує права, які гарантовані президенту і його захисту»,- написала Пелосі. У резолюції також будуть викладені наступні кроки, які зроблять слідчі комітети, включаючи крайній термін, протягом якого вони представлять докази, зібрані в ході слухань та аналізу документів.
Проте республіканці бойкотують триваюче розслідування в Палаті представників, стверджуючи, що слухання проходять за закритими дверима, а нижня палата Конгресу ще не затвердила процедуру імпічменту в ході офіційного голосування. За словами представника Демократичної партії, представник який говорив з агентством AFP, голосування відбудеться в четвер на пленарному засіданні Палати представників, на якому Демократична партія має більшість.
Нагадаємо, що скандал виник через спробу Трампа чинити тиск на президента України Зеленського в розслідуванні справи сина колишнього віце-президента Джо Байдена, який на даний час є найсерйознішим конкурентом Трампа в боротьбі за Білий дім на виборах в наступному році.