У Римі хочуть, щоб туристи вели себе краще

За різні порушення нових правил поведінки туристів в Римі передбачені різні штрафні санкції. Нові правила для туристів, які приїжджають до Риму, вступили в силу.

З огляду на те, що Рим є одним з найпопулярніших міст серед іноземних туристів, місцева влада вирішила, що настав час оновити правила поведінки для мандрівників, які милуються красою Вічного міста.

Наприклад, тепер заборонено приносити та вживати їжу , яка може забруднити, до деяких пам’яток міста, в тому числі, до знаменитого римського фонтану Треві. Також не можна в міських фонтанах купатися. Якщо захотілося пити, то торкатися губами до струменя питного фонтанчика вже заборонено – можна тільки набирати воду в пляшки. Тепер чоловіки вже не зможуть прогулюватися по римським вулицями з голими торсами – на це накладено сувору заборону.

Також тепер заборонена реклама квитків, за допомогою яких можна без черги потрапити до найпопулярніших серед туристів пам’яток Риму – музеїв Ватикану та Колізей.

Невеликі порушення передбачають лише догану і попередження від поліцейських. За більш серйозні – передбачені штрафи до 450 євро.

Розповідаючи про нові правила для туристів, мер Риму Вірджинія Рагги підкреслила, що «Рим вітає відвідувачів і завжди буде вітати, але це не означає, що ми будемо терпіти погану поведінку і шкоду, яку завдають нашому місту».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в мерії Амстердама вирішили, що кожен, хто приїжджає до міста, повинен буде платити податок за кожну ніч, яку він проводить в готелях столиці Нідерландів.

Уряд України після численних скарг українців, прийняв рішення змінити умови ліцензування туроператорів.