Протести в Празі проти обмежувальних заходів по COVID-19

“Акція протесту проти соціальних обмежень, введених через коронавірус, пройшла вчора в столиці Чехії, Празі. За даними організаторів, в акції взяли участь близько тисячі осіб”,- повідомляє ТАСС.

Учасники мітингів на Вацлавській і Палацький площах розкритикували дії влади під час пандемії, після чого пройшли маршем центральними вулицями до будівлі уряду, де протести закінчилися.

Акція була організована через соціальні мережі громадськими активістами. Вони звинуватили владу в поверненні до тоталітарних практик, які, на їхню думку, проявилися у введенні соціальних обмежень.

Під час мітингів і наступних демонстрацій учасники скандували гасла, що закликали владу негайно зняти всі накладені соціальні обмеження. Також були заклики не довіряти вакцинам від коронавіруса.

Більшість учасників акції протесту не носили медичних масок, незважаючи на вимогу носити захисну екіпіровку під час масових заходів.

У Чеській Республіці дозволені збори під відкритим небом до 100 чоловік в групах по 20 осіб з дистанцією до двох метрів. Організатори заходу не забезпечили дотримання цих вимог, але поліція не втрутилася.

“Тільки один з агресивних учасників акції протесту, у якого були виявлені наркотики, був затриманий”, – зазначає ТАСС.