Сергій Лавров: У нас дуже хороші відносини з Туреччиною

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що у його країни дуже хороші відносини з Туреччиною, але це не означає, що дві країни повинні домовитися з усіх питань, повідомляє Reuters.

Лавров, який виступав в Мюнхені, де проходить зустріч з міжнародної безпеки, зазначив, що цілі Росії, Ірану і Туреччини в Сирії не збігаються. «У нас дуже хороші відносини з Туреччиною. Це не означає, що ми повинні домовлятися про все. В цілому, я не думаю, що може бути повна згода з якого-небудь питання у відносинах між будь-якими двома країнами », – сказав Лавров.

Перший російський дипломат сьогодні веде переговори з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу. Після зустрічі міністр закордонних справ Туреччини заявив, що розбіжності між Росією і Туреччиною з приводу Ідліб не вплинуть на постачання ракетних систем С-400 і відносини між Москвою і Анкарою в цілому.

«Ми не можемо змінити наші принципові позиції через розбіжності з тією чи іншою країною. Ми не повинні допустити, щоб проблеми в Сирії підірвали нашу співпрацю і стосунки », – сказав Чавушоглу.