У Британії вирішили зробити туристам приємний сюрприз

Тепер, для того, щоб в’їхати до Сполученого Королівства в якості туриста, вже не потрібно заповнювати паперову міграційну карту.

Уряд Великобританії вирішив, що заповнення паперових міграційних карт для в’їзду в країну – застарілий спосіб, який тільки ускладнює роботу різних служб, контролюючих пасажирські потоки іноземних громадян, які в’їжджають до Британії .

За словами представників міністерства внутрішніх справ (МВС) Великої Британії, рішення про те, щоб не змушувати більше заповнювати мандрівників паперові міграційні карти – крок, який зможе допомогти вирішити проблеми, пов’язані з постійно зростаючим пасажиропотоком.

Нововведення почало діяти 20 травня 2019 року. Спочатку в уряді планували скасувати міграційні карти для мандрівників, які приїжджають з семи країн, однак, щоб не було дискримінації, в МВС вирішили скасувати карти для всіх іноземних громадян.

Такі карти щорічно випускалися накладом близько 11 мільйонів. Однак МВС вислало розпорядження прикордонникам, що «з 20 травня більше не буде вимоги до будь-якого пасажира будь-якої національності заповнювати міграційну карту».

На думку голови прикордонної служби Британії Пола Лінкольна, цей крок допоможе почати вирішувати проблеми, пов’язані зі зростаючою кількістю туристів з усього світу, які хочуть приїхати до Великобританії. Також за інформацією високопоставленого чиновника, більшість даних, які вносяться в такі карти, найближчим часом стануть доступні для збору в електронному вигляді.

Однак є і противники нововведення. На думку британських профспілок, таке рішення може привезсти до того, що знизиться ефективність прикордонного контролю.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Лондон серед іноземних туристів залишається одним з найпопулярніших маршрутів для подорожей. Навіть вихід Великобританії з ЄС ніяк не вплинув на популярність міста серед мандрівників.

На думку голови Європейської ради Дональда Туска, існує висока ймовірність того, що в результаті різних об’єктивних і суб’єктивних причин, Британія може і не вийти зі складу ЄС.