Борги по зарплаті в Києві стрімко збільшуються

Що говорити про провінцію, якщо в Києві стрімко збільшується сума боргів заробітних плат, які роботодавці повинні виплатити своїм найманим працівникам.

Згідно з оновленими статистичними даними, в Києві, на жаль, стабільно погіршується ситуація з виплатою заробітних плат. Так станом на 1 квітня заборгованість роботодавців 67 підприємств міста в цілому склала більше 156 мільйонів гривень. Люди чесно заробили свої гроші, але отримати їх не можуть.

Директор Департаменту соціальної політики Київської адміністрації Юрій Крикунов зазначає: «Ситуація щодо стану виплати заробітної плати по м. Києву дещо погіршилася. Порівняно з попереднім місяцем борг з виплати заробітної плати по місту збільшився на 13 відсотків або на 18 мільйонів гривень».

При цьому протягом квітня було виплачено тільки 3,6 мільйона гривень простроченої заборгованості по заробітній платі за лютий 2019 року.

Хоча представники міської влади і розповідають, що намагаються вживати заходів, щоб заборгованість зменшувалась, але поки вона тільки збільшується. А страждають від цього прості українці, багато з яких вважають за краще звільнятися з таких підприємств і їхати до інших країн, щоб працевлаштовуватися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські роботодавці протягом тривалого часу не можуть знайти кваліфікованих фахівців, яких на українському ринку праці катастрофічно не вистачає.

З 1 липня 2019 року почнуть діяти нові ціни для оформлення паспорта громадянина України (ID-карти) і паспорта громадянина України для виїзду за кордон.