Українці почали більш активно купувати товари і послуги

Згідно з даними міжнародної компанії GfK, споживчі настрої українців за підсумками 2019 року, значно покращилися. Максимум був досягнутий у вересні минулого року – 97,5 пункта. У грудні показник трохи знизився і склав 92 пункти.

Компанія GfK, одна з найбільших в світі, яка займається дослідженням міжнародного ринку і економік окремих країн.

Виходить, що споживчі настрої українців у минулому році виявилися найкращими, починаючи з 2012 року. Це об’єктивний показник того, що, незважаючи на багато проблем в економіці, які ще чекають свого вирішення, рівень життя людей поступово підвищується.

Експерти Української торгової гільдії вважають, що поліпшення споживчих настроїв українців позитивно впливає на зростання товарообігу і розвиток торгівельної нерухомості.

«Кращі показники індексу за останні 10 років вказують на оптимістичні очікування українців і означають їх готовність витрачати більше грошей, не намагаючись ховати їх «на чорний день»,– підкреслив керівник департаменту стратегічного консалтингу гільдії Костянтин Олійник.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через почастішання випадків, коли під виглядом вершкового масла на ринках і магазинах продається продукт, що містить жири невідомого походження, в ряді областей буде проведена перевірка його виробників.

Ціни на центральне водопостачання і водовідведення для побутових споживачів будуть підвищені від 10-ти до 20-ти відсотків, в залежності від регіону.