Коломойський повернувся до країни. Чи допоможе йому новий президент?

Після майже двох років, проведених за кордоном, 16 травня Ігор Коломойський, якого дехто вважає покровителем новообраного глави держави Володимира Зеленського, повернувся до України. Мільярдер в конфлікті з попереднім президентом Петром Порошенко.
Коломойський прибув з Ізраїлю, де він живе з вересня 2018 року, до свого рідного Дніпра (колишній Дніпропетровськ). Покинувши Україну в червні 2017 року, бізнесмен спочатку оселився в Швейцарії.
В інтерв’ю українським ЗМІ на початку травня Коломойський стверджував, що Зеленський не є його маріонеткою. Однак мільярдер не приховує, що очікує, що після приходу до влади Зеленського, він поверне активи, які втратив у результаті націоналізації Private Bank в 2016 році. Це найбільший комерційний банк, контрольований ним в Україні. Коломойський каже, що хоче отримати за банк компенсацію в 2 мільярди доларів.
Олігарх оголосив раніше, що повернеться в країну тільки після інавгурації Зеленського. Дата приведення до присяги нового президента призначена на 20 травня. Обраний президент вже заявив, що, відкладаючи дату інавгурації, депутати хочуть уникнути розпуску Верховної Ради і дострокових виборів.