Антарктида зафіксувала найвищу температуру в історії

Найвища температура була зафіксована в Антарктиді з тих пір, як були проведені такі вимірювання, згідно з показниками термометра аргентинської дослідницької станції 18,3 градусів за Цельсієм, що, за даними Guardian, побило попередній рекорд на 0,8 градуса.

Вимірювання, проведене на станції Есперанса, розташованій у північній частині півострова континенту, перевершує попередній рекорд Антарктиди в 17,5 градусів, встановлений в березні 2015 року.

За даними Всесвітньої Метеорологічної Організації, Антарктичний півострів – область, яка вказує на Південну Америку, – одне з найшвидших місць на Землі, яке прогрівається майже на 3 градуси за останні 50 років. Майже всі льодовики в цьому районі тануть.

Професор Джеймс Ренвік, кліматолог з Університету Вікторії в Новій Зеландії, був членом спеціального комітету Всесвітньої метеорологічної організації, який перевіряв попередні записи в Антарктиці.

Він сказав, що, швидше за все, комітет знову збереться, щоб перевірити новий рекорд Есперанси.

Він сказав: «Звичайно, запис має бути перевірений, але в очікуванні цих перевірок, це абсолютно достовірний запис, і ця вимірювальна станція в хорошому стані».

«Повідомлена температура була вражаючою, всього через п’ять років після встановлення попереднього рекорду, і вона майже на один градус вище. Це ознака того, що там відбувається потепління, яке набагато швидше, ніж в середньому в світі».