Вода для українців суттєво подорожчає

Вчора, 4 лютого, на засіданні Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг було прийняте рішення про значне підвищення ціни на воду для побутових споживачів.

Схоже, що чиновники зовсім не хочуть зупинятися в бажанні постійно підвищувати тарифи. До 20 відсотків, в залежності від регіону, виростуть грошові суми в платіжках українців за центральне водопостачання і водовідведення.

Наприклад, жителі Києва за холодну воду платитимуть на 10,4 відсотка більше. Тариф складе 23 гривні за один кубометр. Жителям інших українських міст доведеться поки почекати. Чиновники пообіцяли оприлюднити інформацію про вартість води через декілька днів. Головну причину підвищення ціни вони назвали стандартну – зростання заробітних плат співробітників водоканалів, яка закладається в структуру тарифу на холодну воду. Третину тарифу, за словами чиновників, складають зарплати працівникам.

Відсоток підвищення буде залежати від того, на скільки зросла оплата праці в регіоні. За даними Держстату, в грудні минулого року середня зарплата в Україні склала 12 264 гривні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними Держказначейства, надходження до загального фонду бюджету склали всього 42,6 мільярда гривень при плані 56,4 мільярда.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель розповів, що в уряді вирішується питання, щодо повернення до єдиної платіжки за газ.