Фестиваль військових оркестрів у Москві готує приголомшливе видовище

Незважаючи на кризу пандемії, фестиваль військових оркестрів «Спаська вежа» пройде на Красній площі в російській столиці. Це знакове місце перетвориться на величезний концертний зал.

Видовищне бій армійських оркестрів на радість глядачам – так фестиваль буде виглядати в цьому році. Однак з 14 запрошених країн лише Росія, Білорусь, Греція, Мексика і Катар будуть брати участь в ньому в цьому році.

Пандемія завадила більшості оркестрів приїхати в Москву. В останній момент команди з Австрії та Габону відмовилися від участі через екстрені заходи і позитивні тести на коронавірус.

Організатори оголосили, що через суворі заходи трибуни будуть заповнені тільки наполовину, і глядачі повинні будуть пред’явити при вході QR-код, що підтверджує вакцинацію або негативний тест на коронавірус.

«Ситуація дійсно унікальна, вона зобов’язує нас прийняти екстрені заходи, так як ми вважаємо, що немає нічого важливішого, ніж безпека і здоров’я учасників і численних гостей», – сказав директор фестивалю Сергій Смирнов.

Очікується, що в фіналі конкурсу виступлять понад 1000 музикантів.