Ціни на нафту відходять від тримісячного максимуму в очікуванні торговельних переговорів

У вівторок ціни на нафту відійшли від рівнz тримісячного максимума, в той час як інвестори чекали розвитку подій навколо торгових переговорів між США і Китаєм.

До 15:30 ф’ючерси на нафту марки West West Intermediate впали на 24 цента (0,43%) до 55,74 дол. за барель після реєстрації, 56,73 дол. днем раніше, найвищого з листопада минулого року.

Тим часом, котирування ф’ючерсів на нафту марки Brent для цін на нафту за межами території США втрачають на 83 цента (1,25%), до вищого рівня в 65,67 доларів США. Максимум понеділка в 66,83 дол. США також є найвищим рівнем з листопада минулого року.

У вівторок в Вашингтоні розпочався новий раунд торговельних переговорів між США і Китаєм, де в кінці цього тижня очікуються подальші зустрічі високопоставлених чиновників.

Торговельну суперечку між двома найбільшими економіками світу вказується в якості основної причини невизначеності бізнесу, гальмування економічного зростання в умовах невизначеності і негативного впливу на прогнози попиту на нафту. Світова організація торгівлі попередила у вівторок, що її квартальний показник для світової торгівлі впав до найнижчого рівня за дев’ять років і, швидше за все, зареєструє подальше зниження, якщо збережеться напруженість.

Інвестори, проте, були налаштовані оптимістично після того, як офіційні особи заявили, що переговори минулого тижня в Пекіні привели до успіхів в основних спірних питаннях між двома сторонами.

«Ринок поступово відновлює свої позиції, враховуючи схильність економічним ризикам, пов’язаним з торговими переговорами США і Китаю», – сказав Гаррі Чілінгюрян, глава стратегії по товарних ринках в BNP Paribas.

Серед іншого, вартість ф’ючерсних контрактів на бензин падає на 0,89% до 1,558 за галон, в той час як для мазуту він втрачає на 1,29% до 1,9942 дол. США за галон.

Тим часом, ф’ючерсні контракти на природний газ зросли на 0,11% до 2628 доларів США за мільйон БТЕ.