Щомісяця українці з-за кордону переводять в Україну величезну суму грошей

Для української економіки і фінансового ринку грошові перекази від трудових мігрантів стали одним з важливих факторів, який безпосередньо впливає на ситуацію в країні.

У Національному банку України підрахували, що вже протягом 6 місяців цього року українські трудові мігранти кожного місяця переводять своїм рідним і близьким, які залишилися в країні, фантастичну суму – близько 1,2 мільярда гривень, повідомили в прес-службі НБУ.

Підраховано, що протягом 10 місяців цього року українські трудові мігранти перевели на батьківщину 10,5 мільярда доларів, що на 1,1 мільярда більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У НБУ вважають, що в 2019 році буде досягнуто максимуму обсягів грошових переказів від трудових мігрантів. Це пояснюється тим, що розрив в оплаті праці в Україні і в зарубіжних країнах, куди їдуть українці, швидко скорочується. Важливим фактором скорочення розриву між зарплатами є рекордна зміцнення гривні по відношенню до долара.

Однак при тому, що заробітні плати українців і виросли, їм ще дуже далеко до зарплат всіх європейських країн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Національний банк не має наміру стримувати зміцнення гривні. Режим плаваючого курсу повинен відповідати поточної економічної ситуації в країні.

Найбільш заможними жителями Євросоюзу виявилися громадяни Люксембургу. Рівень індивідуального споживання в цій країні на третину вищий, ніж в середньому по ЄС.