У 2020 році в Україні буде створено Фонд національного багатства

В українському уряді починають замислюватися над тим, як будуть працювати підприємства, які залишаться у державній власності після запланованої на 2020 рік масової приватизації.

Тимофій Милованов, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства під час презентації підсумків роботи міністерства і планів на майбутнє заявив, що в наступному році планується створення Фонду державного багатства з тих державних підприємств, які не будуть приватизовані.

За задумом Мінекономрозвитку, новий Фонд буде повністю незалежний від міністерств, яким буде залишена тільки функція написання політики власності, тобто, визначення завдань для підприємств фонду. При цьому ніякого втручання в інвестиційні плати, управління дивідендами та інше з боку міністерств не буде. Це, на думку Милованова, дасть можливість мінімізувати корупційну складову на підприємствах, які не будуть приватизовані.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з рейтингом американського видання U.S.News & World Report, Україна знаходиться на 65 місці серед 80-ти найкращих країн світу.

У рейтингу людського розвитку ООН Україна з 189 країн займає 88 місце. Відзначається помітний прогрес в розвитку.