В НБУ вже знають скільки грошей переведуть українці з інших країн

У Національному банку України очікують, що в цьому році українські трудові мігранти переведуть на батьківщину ще більше грошей своїм сім’ям, рідним і близьким.

Згідно з розрахунками аналітиків НБУ, українці, які постійно або тимчасово працюють в інших країнах, в 2019 році переведуть рекордну суму грошей, яка точно перевищить 11 мільярдів доларів США.

Заступник глави НБУ Олег Чурій розповів, що грошей, які переведуть в цьому році українці, що працюють за кордоном, буде набагато більше, ніж в минулому. Також високопоставлений чиновник підкреслив, що темпи трудової міграції українців в цьому році почали поступово знижуватися після бурхливого зростання, яке спостерігалося протягом останніх років.

На думку Олега Чурія, це пов’язано з тим, що рівень заробітних плат в Україні підвищується. Все більше фахівців можуть заробити майже стільки ж в Україні, скільки за кордоном. «Це пов’язано з тим, що доходи зростають досить швидко. Номінальне зростання зарплат становить близько 20 відсотків. Крім того, за рахунок зміцнення гривні доходи в валютному еквіваленті теж ростуть»,– зазначив заступник голови НБУ.

Звичайно, Чурій видає бажане за дійсне, адже зарплати в Україні в рази менші, ніж в країнах Євросоюзу і будуть такими залишатися ще тривалий час.

У НБУ підрахували, що за сім місяців цього року грошових переказів від українців з-за кордону в цілому прийшло на 13 відсотків більше, ніж за той же період 2018 року.

Такі величезні вливання валюти від українських громадян з-за кордону позитивно впливають на стабільність і зміцнення гривні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Рахункова палата України та Вищий аудиторський офіс Чехії домовилися про проведення міжнародного аудиту щодо забезпечення прав трудових мігрантів.

Окружний суд Києва виніс рішення про те, що Кабінет міністрів України порушив закон, коли приймав рішення про встановлення суми прожиткового мінімуму на 2019 рік.