Напад на двох помічників шерифа в Лос-Анджелесі

Нападник вистрілив і серйозно поранив двох заступників шерифа округу Лос-Анджелес, коли вони сиділи в своїй патрульній машині вчора пізно ввечері.

Як повідомляє Reuters, напад було знято камерою спостереження, розташованій на сусідній станції метро. Запис поширили у всіх відділеннях поліції. Він показує, як підозрюваний наближається до припаркованої поліцейській машині в Комптон і стріляє з пістолета в бічні вікна без попередження або провокації, а потім тікає з місця події.

Постраждалі помічники шерифа – 24-річний чоловік і 31-річна жінка – мають числені поранення і знаходяться в лікарні в критичному стані після екстреної операції. Зловмисник все ще перебуває в розшуку. Представник поліції повідомив сьогодні на прес-конференції, що один з поранених коротко охарактеризував підозрюваного, як чорношкірого.

Президент США Дональд Трамп закликав в Твіттері до смертного вироку нападнику, якщо двоє поранених поліцейських помруть від ран. Ассошіейтед Прес повідомило, що помічники шерифа закінчили поліцейську академію тільки 14 місяців тому.

“Мер Лос-Анджелеса Ерік Гарсетті засудив напад”, – повідомляє ТАСС. «Я молюся за здоров’я двох помічників шерифа», – сказав Гарсетті, підкресливши, що співробітники правоохоронних органів мужньо виконують свою роботу з підтримки громадського порядку.