Рейси на Ла-Пальму знову скасовані через вулканічну хмару

На вулкані Кумбре Велья відкрився новий кратер, що викидає не лаву, а тільки гази. Через вулканічну хмару кілька авіакомпаній скасували польоти на Канарський острів Ла-Пальма, хоча умови «дозволяють їм літати в цілковитій безпеці».

Національний географічний інститут зареєстрував на острові 13 землетрусів за останні години. Служба екстреної допомоги Канарських островів рекомендувала населенню вжити превентивні заходи, такі як видалення великих предметів. Деяким з виселених протягом дня дозволяється повернутися під охороною і забрати частину свого майна, в основному документи.

Прем’єр-міністр Канарських островів Анхель Віктор Торрес підтвердив, що адміністрація докладає всіх зусиль для прискорення відновлення районів, будинків і підприємств, які постраждали від виверження вулкану. Страховики вже виплачують перші 725 000 євро більше, ніж 400 людям, які втратили будинки і бізнес.

Всього за рахунок пожертвувань зібрано понад 4 мільйонів євро. Перші 18 збірних будинків прибудуть сьогодні (це частина з обіцяних 207).

Студенти, які постраждали від стихійного лиха, також отримають пряму допомогу в розмірі 3 000 євро.