Населення Канади збільшується виключно за рахунок іммігрантів

Протягом останнього року, завдяки імміграційній політиці федерального уряду Канади, чисельність населення країни рекордно збільшилася.

Всього за рік – з липня 2018 по липень 2019 року – в Канаді стало на 532 тисячі осіб більше. Тепер в країні живе 37,6 мільйона людей. В цілому природний приріст населення склав 18 відсотків. Решта 82 відсотки від цього числа – це люди, які приїхали до Канади з інших країн.

Протягом цих 12-ти місяців було прийнято понад 313 тисяч іммігрантів – це один із найвищих показників за рік. А число непостійних жителів за цей період зросло на 171,5 тисяч чоловік – це рекордний показник за весь час збору статистичних даних. Зростання відбулося за рахунок тимчасових працівників і студентів.

Неважко підрахувати, що населення Канади всього за рік збільшилося на 1,4 відсотка. Такий високий показник зафіксований вперше з 1990 року. Серед країн «Великої сімки» Канада знаходиться на першому місці за цим параметром. За нею, з показниками, які менші в два рази, йдуть Сполучені Штати і Великобританія, в яких за цей час зафіксовано зростання кількості населення на 0,6 відсотка, що теж немало.

У багатьох провінціях зафіксовано високий приріст населення: в Квебеці він склав 1,2 відсотка, а в Онтаріо – 1,7 відсотка – один з найвищих за всю історію збору статистичної інформації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в канадській провінції Нова Шотландія в 7 разів збільшилася кількість нових жителів, які приїхали з інших країн.

Влада провінції Саскачеван вирішила збільшити список найбільш затребуваних професій для іноземних працівників в 10 разів.