Ціни на продукти в Україні зростають набагато швидше, ніж в Європі

Україна виявилася лідером серед європейських країн – продукти в нашій країні ростуть з небаченою швидкістю. За підсумками цього року найпопулярніші продукти харчування, які купують українці, додали в ціні більш ніж на 15 відсотків.

У минулому році на першому місці серед продуктів, які подорожчали, виявилося сало. З таким приголомшливим ростом цін на м’ясо і сало, українці хочуть чи не хочуть, починають переходити на вегетаріанську дієту, хоча і вегетаріанцям в нашій країні також доводитися витрачати набагато більше грошей на харчування, ніж в минулому році.

ціни на м'ясо і сало

Дорожчає буквально все, добре, що хоча б гречка подешевшала на 25 відсотків, а також ціни на цукор, яйця і рослинна олія практично не змінилися.

За даними Держстату, ціна на сало зросла на 67 відсотків, а на м’ясо всіх видів – в середньому на 33 відсотки. Також стрімко дорожчають молочні продукти і хліб, які додали в ціні на 30 і 20 відсотків відповідно.

Немає необхідності дивитися на розрахунки економічних експертів, кожен українець легко підрахує, що зростання цін на продукти харчування в країні ростуть набагато швидше, ніж інфляція, пенсії і заробітні плати.

У цій ситуації не дивно, що не зменшується кількість наших співгромадян, які виїжджають на роботу за кордон. Ще трохи і всі ціни у нас будуть вищі, ніж в європейських країнах, де зарплати в рази більші, ніж в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Національний банк України прогнозує уповільнення зростання заробітних плат до 10 відсотків.

Джерело: www.eurabota.ua

19.11.2018