В Єгипті задумали кардинально змінити туристичний образ країни

Міністр туризму Єгипту Ранія Аль-Машат вважає, що для залучення до країни більшої кількості мандрівників, треба докорінно змінювати традиційний образ єгипетського туризму.

Російських туристів в Єгипті вже немає протягом декількох років, але туристичної галузі Єгипту вдалося істотно збільшити кількість відпочиваючих. Адже саме росіяни ще порівняно недавно становили основну частину всього турпотоку на єгипетське узбережжя Червоного моря.

Всесвітня рада з туризму та подорожей (WTTC) опублікувала результати досліджень, які показують, що зростання турпотоку в Єгипті на 4 відсотки перевищує збільшення числа туристів в середньому в світі. Згідно заяви глави єгипетського міністерства туризму Ранії Аль-Машат, зростання в 2018 році склало 16,5 відсотка.

Аль-Машат зазначає, що з того часу, коли вона почала працювати на своїй посаді, то щоб залучити до Єгипту більше відпочиваючих з усього світу, узятий курс на зміну традиційного образу єгипетського туризму. За словами високопоставленої чиновниці, визначені завдання вже починають виконуватися, враховуючи дані статистики за минулий рік, а також той факт, що Єгипет став асоціюватися в іноземних туристів не тільки з готельно-пляжним відпочинком.

Разом з тим Ранія Аль-Машат підкреслює, що розвиток туристичного сектору країни триватиме й далі. Вона обіцяє підтримку туристичного бізнесу з боку уряду. Також міністр відзначає виняткову важливість інвестицій в туризм від приватних підприємців і великих іноземних інвесторів.

Єгипет – один з провідних закордонних напрямків для українських туристів у зимовий період. Переважна більшість українських туристів в Єгипті – покупці пакетних турів на курорти Червоного моря.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що іноземні туристи, які захочуть приїхати до Санкт-Петербургу подивитися визначні пам’ятки міста, повинні будуть платити спеціальний туристичний податок.

Через історичний центр Львова планують організувати підземний туристичний маршрут.