У Чилі легалізувала одностатеві шлюби

“Конгрес Чилі прийняв закон про легалізацію одностатевих шлюбів, що є важливим кроком для консервативної американської держави, який став результатом десятирічної судової тяганини”, – повідомляє Reuters.

«Це історичний день – наша країна схвалила одностатеві шлюби. Це ще один крок уперед щодо справедливості, рівності, визнання кохання», – заявила міністр соціального розвитку Чилі Карла Рубілар.

Сенат і нижня палата чилійського парламенту проголосували переважною більшістю вчора на підтримку законопроекту, який був частково схвалений у листопаді, але Сенат повернув його до комітету для врегулювання деяких неясностей.

Президент Чилі Себастьян Пінера, який піде у відставку у березні, підтримав закон і, як очікується, незабаром підпише його.

Таким чином, Чилі знаходиться на шляху до приєднання до більш ніж 20 країн світу, де одностатеві шлюби легальні, включаючи Аргентину, Бразилію, Колумбію, Коста-Ріку та Уругвай у Латинській Америці.

Країна давно має консервативну репутацію навіть у порівнянні з іншими католицькими сусідами на континенті. Проте переважна більшість чилійців уже підтримують шлюби між одностатевими парами.