Німеччина вводить обов’язкові тести COVID-19 для прибуваючих з районів високого ризику

“Німеччина оголосила, що запровадить обов’язкові тести на коронавірус для осіб, що прибувають з районів підвищеного ризику, після того, як в країні було зареєстровано найвище щоденне число нових інфікованих людей за три місяці”, – повідомляє DPA.

За словами міністра охорони здоров’я Йенса Спана, з суботи всі поверненці з районів підвищеного ризику будуть перевірені після прибуття до Німеччини.

До сих пір окремі німецькі регіони могли вимагати, щоб ті, хто прибуває з країн з високим ризиком проходили 14-денний карантин, але тестування було добровільним.

Станом на минулу суботу всім міжнародним мандрівникам, які прибувають до Німеччини, пропонується безкоштовний добровільний тест.

Критики кажуть, що введення обов’язкових тестів на національному рівні порушує особисті свободи.

На даний час Німеччина вважає, що Люксембург і три іспанські провінції – Арагон, Каталонія і Наварра – є зонами високого ризику. Критерієм є наявність більше 50 нових випадків зараження на 100 000 жителів за останні 7 днів.

Німецький інститут Роберта Коха сьогодні оголосив про 1045 нових інфекціях за останні 24 години. Ця цифра перевищує 1000 чоловік вперше з 7 травня.

Загальна кількість людей, інфікованих коронавірусом в Німеччині, складає 213 067, а число загиблих – 9 175.