Підвищення ціни на електроенергію – потужний удар по бюджетам українських сімей

До початку липня залишилося небагато часу, використовувати його українці можуть для того, щоб краще підготуватися до запуску в Україні ринку електроенергії.

У липні 2019 року запрацює ринок електроенергії, українці зможуть самі визначати для себе фірму-постачальника. Але є один суттєвий мінус для бюджетів переважної більшості українських сімей – очікується, що ціни на електроенергію злетять мінімум на половину сьогоднішньої вартості.

Підвищення ціни на електроенергію

У країнах Європи такі ринки успішно працюють і заробляють великі прибутки. Згідно даних статистики, середня вартість електроенергії в країнах ЄС в середньому в п’ять разів вища за українську, але потрібно враховувати рівень зарплат, які незрівнянно вищі за ті, які може заробити український громадянин у своїй країні.

Виробники електричної енергії зацікавлені в тому, щоб продавати електроенергію за вигідною для себе ціною не тільки промисловим споживачам, а й громадянам. Прогнозоване мінімальне підвищення випливає з розрахунків, що станом на вересень реальна вартість електроенергії була в півтора рази вища, ніж та, по якій продається сьогодні.

На жаль, як завжди, українці знову будуть змушені платити за спожиту електроенергію непідйомні для багатьох суми, щоб не потрапити в боргову яму. Вихід багато хто бачить у працевлаштуванні за кордоном.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що низький рівень оплати праці призводить до того, що українці витрачають більше половини сімейного бюджету на покупку основних продуктів харчування.

Джерело: www.eurabota.ua

19.11.2018