В Україні хочуть прирівняти електронні сигарети до звичайних

Електронні сигарети і новітні тютюнові вироби в найближчій перспективі будуть прирівняні до звичайних сигарет. Такі плани озвучили в українському уряді.

Використання електронних пристроїв для куріння, навіть тих, які не містять тютюну, буде суворо регламентовано. На сьогоднішній день електронні сигарети не відносяться до тих, які можуть завдати шкоди здоров’ю, тому без будь-яких обмежень продаються навіть дітям.

За чинним законодавством палити електронні сигарети можна тільки в спеціально відведених місцях.

Оскільки немає ніяких обмежень у продажу електронних сигарет, мода на їх куріння швидко поширилася серед дітей. Згідно з соціологічними дослідженнями, на сьогодні в Україні понад 200 тисяч дітей у віці від 12 до 15 років постійно курять електронні сигарети.

Результати досліджень німецьких вчених показують, що існує прямий зв’язок між курінням електронних сигарет і серцево-судинними захворюваннями, хворобами легень і головного мозку. Лікарі наполегливо рекомендують відмовитися від такої псевдоздорової альтернативи звичайних сигарет, а також повністю відмовитися від паління.

До «чорного» списку Кабміну потрапили і електронні сигарети, і тютюнові вироби для електричного нагрівання, і взагалі все, що може бути використано для куріння.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у 2020 році в США вступить в силу закон, згідно з яким вік куріння буде підвищено з 18 до 21 року. Дія закону поширюється на всі тютюнові вироби, в тому числі електронні сигарети.