Авіакомпанії-лоукостери в Україні скоро будуть у більшості

У міністерстві інфраструктури планують в середньостроковій перспективі істотно збільшити частку бюджетних авіакомпаній.

У міністра інфраструктури Владислава Криклія і його команди виникла чудова ідея зробити так, щоб лоукостери стали переважаючими компаніями на українському ринку пасажирських авіаперевезень. За його словами, вже в 2020 році частка таких авіакомпаній складе 45 відсотків, а в подальшому збільшиться до 63 відсотків.

Зокрема, високопоставлений чиновник сказав: «Ми зробимо все можливе, щоб політ у літаку став для українців таким же звичайним, як поїздка на автобусі або поїзді».

Міністерство інфраструктури оптимізує оподаткування для українських авіакомпаній, які зможуть знизити ціни на квитки. Також в середньостроковій перспективі буде побудований новий аеропорт в Мукачево (Закарпатська область), реконструйований аеропорт в Ізмаїлі (Одеська область), здані в концесію аеропорти у Запоріжжі, Херсоні та Чернівцях.

Експерти транспортного ринку стверджують, що через 5 років, кількість українців, які регулярно користуються послугами авіакомпаній, збільшиться втричі. Прогнозований пасажиропотік українських аеропортів у 2025 році становитиме 32 мільйона осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що рекордного значення досягла кількість авіапасажирів у Європейському союзі – 1,1 мільярда осіб протягом року.

Кращим пасажирським авіаперевізником 2019 року визнана авіакомпанія Air New Zealand.