Японські ВПС пролетіли над Токіо, щоб привітати медиків

Рейтер повідомив, що японська демонстраційна авіація Blue Air Force пролетіла над центральним Токіо, щоб привітати медиків, які знаходяться на передньому краї боротьби з пандемією коронавіруса.

Незабаром після полудня шість навчальних літаків Т-4 пролетіли по ясному блакитному небу. Лікарі і медики піднімалися на дахи лікарень, махаючи літакам і фотографувалися з допомогою мобільних телефонів.

«Ми працювали під тиском останні чотири місяці. Я чув, як медики говорили, що демонстрація підняла їм настрій», – сказав Шуічі Миками, представник Токійської лікарні Ебара.

До сих пір Японії вдалося уникнути різкого зростання числа випадків коронавірусной інфекції. В країні підтверджено 16 759 випадків захворювання, в результаті чого загинуло 882 людини.

Однак в деяких коментарях в соціальних мережах зазначалося, що гроші на польоти літаків можна було б використовувати для покупки масок і інших засобів захисту для медпрацівників.

“З понеділка Токіо послабить обмежувальні заходи, спрямовані на протидію поширенню коронавіруса”, – заявив губернатор Юрико Койке. Він сказав, що театри, спортивні зали і школи будуть серед тих установ, кому буде дозволено відновити роботу.