Жінкам в Україні, як і раніше, платять менше, ніж чоловікам

У Міністерстві соціальної політики визнали, що на сьогоднішній день праця українських жінок в середньому оплачується на 25 відсотків менше, ніж чоловіків.

Заступник міністра соціальної політики Сергій Ніжинський заявив, що поки в Україні спостерігається «значний розрив в економічній спроможності між жінками і чоловіками». Цим і пояснюється така суттєва різниця в заробітних платах.

Також високопоставлений чиновник зазначив: «Зберігається високий рівень гендерної сегрегації на ринку праці. Поширене дискримінаційне ставлення роботодавців до робітниць-жінок як на рівні працевлаштування, так і кар’єрного зростання».

Ніжинський вважає, що така велика різниця в зарплаті безпосередньо впливає на соціальний статус жінок і чоловіків. Серед основних завдань, які визначили в профільному міністерстві, наступні: зменшення рівня насильства по відношенню до жінок, більше залучення їх до політичної діяльністі, право на працю і урівнювання прав на робочому місці.

Всі ці завдання, написані на папері, добре читаються, але для їх реалізації необхідна робота всього суспільства. А інакше все це залишиться тільки добрими намірами, які не будуть виконані.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Міністерстві освіти і науки будуть кардинально міняти систему нарахування заробітних плат вчителям і викладачам.

В уряді вважають, що українці в цьому році можуть розраховувати на підвищення реальної середньої заробітної плати на 9 відсотків.