У наступному році палити в Україні буде ще дорожче

Вже з 1 січня 2020 року ціни на сигарети підскочать настільки, що змусять багатьох українців починати замислюватися про шкідливість куріння чи, хоча б, зменшувати кількість викурених сигарет на день.

Подорожчання сигарет в наступному році – це частина програми, яка була прийнята ще в 2017 році попереднім урядом. Йдеться про закон, який передбачає підвищення акцизних зборів на тютюнові вироби. Відповідно до цього закону, ціни на тютюн і тютюнові вироби будуть рости до 2025 року.

Починаючи з 1 січня, ціни на сигарети в середньому збільшаться на 20 відсотків. За пачку сигарет потрібно буде заплатити в середньому 45 гривень.

Підвищення цін на сигарети, перш за все, пов’язане з наміром Європейського союзу зробити контрабанду сигарет, яка величезним потоком сьогодні йде з України, економічно невигідною. Планується, що до 2025 року ціни в Україні на сигарети будуть такими ж, як і в країнах Євросоюзу.

При цьому, навряд чи, заробітні плати українців протягом цих п’яти років виростуть до рівня європейських.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Сполучених Штатах молодим людям у віці до 21 року заборонять курити. Відповідний закон прийнятий Конгресом. Закон вступить в силу з 2020 року. Заборона буде поширюватися на всі тютюнові вироби, включаючи електронні сигарети.

«Укрзалізниця» вводить нову систему знижок при ранньому бронюванні квитків на поїзди «Інтерсіті», «Інтерсіті +» і поїзди далекого прямування.