Словаччина спрощує заходи для мандрівників з ЄС

Словаччина скасовує карантин при в’їзді для громадян, які відвідали країни Європейського союзу протягом попередніх 14 днів, за умови, що вони були вакциновані проти COVID-19 або хворіли на це захворювання.

Для підтвердження вакцинації потрібно довідку про щеплення.

Цей захід вже вступив в силу. Він також поширюється на громадян, які були в Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні, Швейцарії або Великобританії протягом попередніх двох тижнів.

Щоб не піддаватися обов’язковому карантину ті, хто прибули, повинні бути вакциновані мРНК-вакциною (наприклад, Moderna, Pfizer / BioNTech), і необхідно, щоб з моменту введення другої дози пройшло більше 14 днів. Їм також може бути зроблена векторна вакцина (наприклад, AstraZeneca), але після першої дози повинно пройти більше чотирьох тижнів.

Самоізоляція також знімається з тих, хто може довести документом, що він переніс COVID-19 не більше 180 днів тому.

Однак залишається правило, що всі пасажири, які не були вакциновані або не хворіли коронавірусом, після прибуття до Словаччини проходять 14-денний карантин вдома або в спеціальному урядовому закладі. Не раніше, ніж на восьмий день після карантину, його можна скасувати за допомогою ПЛР-тесту з негативним результатом.

У Словаччині також вступили в силу послаблення внутрішніх обмежувальних заходів. Магазини, сфера обслуговування і церкви знову відкриваються, але тільки при наявності у відвідувачів негативного тесту на коронавірус, а також при наявності не більше однієї людини на 15 квадратних метрів.

Заняття спортом на відкритому повітрі дозволені в групі до шести осіб і при негативному результаті тесту.

Ви зможете відвідати зоопарки та ботанічні сади, а також бібліотеки. Готелі та гостьові будинки знову зможуть пропонувати свої послуги, але ресторани в них працювати не будуть.