Закарпатські гірськолижні курорти страждають без снігу

Гірськолижна туристична галузь в Україні та Європі зазнає величезних втрат. Підраховано, що тільки за грудень гірськолижні курорти і бази відпочинку Закарпатської області втратили мінімум 250 мільйонів гривень.

Аномально-тепла зима з одного боку дозволяє українцям заощадити газ, дрова і електроенергію. Однак бізнесменів, які звикли, що в Карпатах вже в листопаді повним ходом йде сніг і на їх гірськолижні курорти масово їдуть жителі великих міст України, така метеорологічна ситуація зовсім не влаштовує.

Весь готельний, ресторанний бізнес простоює – всі з нетерпінням чекають снігу. Навіть, якщо снігу не буде, головне, щоб температура опустилася нижче нуля. Тоді снігові гармати швидко зроблять штучний сніг.

Прогнози синоптиків обнадіюють: в найближчі дні вони обіцяють істотнє похолодання і справжній сніг.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що підвищення температури і відсутність сніжного покрову призвело до того, що багато альпійських гірськолижних курортів закрилися.

В Єгипті в 2020 році на розвиток туристичного сектору з бюджету виділять 3 мільярди доларів США, що в дев’ять разів більше, ніж в 2019 році.