Затримано підозрюваного у вбивстві президента Гаїті в Туреччині

Турецька влада заарештувала людину, яку підозрюють у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Мойєса в липні.

“Підозрюваний, бізнесмена Саміра Хандала, було затримано в аеропорту Стамбула рано вранці в понеділок, куди він прибув для перевезення з США до Йорданії”, – повідомляє Анатолійське агентство.

53-річного Мойєса було застрелено у своєму приватному будинку, а його дружину було поранено внаслідок нападу. Судячи з відео з місця подій, у ніч на середу був справжній бій. Стіни будинку буквально зрізані кулями. На тілі 53-річного Моїза нарахували 12 вогнепальних поранень.

За даними влади, напад здійснила добре озброєна та організована група, до якої входили 26 відставних колумбійських військових.

Основними підозрюваними була група колумбійських найманців, хоча й досі нікому не було пред’явлено офіційних звинувачень або засуджено у справі.

Саміра Хандала оголошено в розшук за повідомленням Інтерполу. У Туреччині його допитали представники суду, які на запит міністерства юстиції Туреччини видали постанову про взяття під варту на 40 діб.

Вбивство президента Мойєса посилило політичну нестабільність у Гаїті. У серпні країна постраждала від землетрусу силою 7,2 бала, внаслідок якого загинуло понад 2200 осіб, посилилося насильство з боку вуличних банд та виник гострий брак палива.