Кіпр замінить державні автомобілі на електромобілі

Поштові працівники на Кіпрі тепер будуть пересуватися на електричних мотоциклах, а державний автопарк буде замінений електромобілями. Значні зміни очікуються в транспорті країни в зв’язку з оголошеною урядом програмою по просуванню використання електромобілів.

Протягом 2 років кабінет міністрів замінить громадські мотоцикли і мопеди на електричні, в тому числі 100% тих, що використовуються в кіпрській поштовій системі. Буде закуплено 28 електробусів для громадського пасажирського транспорту.

За словами міністра транспорту Янніса Каруссоса, Кіпр прагне до того, щоб до 2030 року на електромобілі припадало 25% нових реєстрацій серед громадян країни. Очікується, що до цього часу всі недавно придбані державні автомобілі будуть електричними.

На даний час в країні зареєстровано трохи більше 200 електромобілів. Мета уряду – довести цю кількість до 36 000 за 10 років.

За словами міністра, для досягнення цих цілей Національний план відновлення і стійкості передбачає виділення майже 39 мільйонів євро.

30 мільйонів євро будуть надані в якості стимулу для приватних осіб і компаній на покупку електромобілів, мопедів, мотоциклів та велосипедів.

Більше 4 мільйонів євро виділено на установку 1000 зарядних станцій в загальнодоступних місцях, які повинні бути готові протягом 5 років.