Бум на ринку праці Європи триватиме щонайменше ще два роки

Згідно з прогнозом Інституту Ifo в Мюнхені, в Німеччині до початку 2019 року будуть працювати 45,2 млн жінок і чоловіків – більше ніж коли-небудь і на 900 000 більше, ніж в 2017 році. Тому очікується, що кількість безробітних скоротиться до рекордного мінімуму в 2,2 млн осіб.

Зайнятість зростає також і в єврозоні: згідно з прогнозом консультанта аудиторсько-консалтингової компанії Ernst & Young Ервіна Лоренца, кількість працівників за 2018 рік збільшиться на 1,8 млн осіб.

Ernst & Young аудиторско-консалтинговая компанияВперше за рік, який щойно закінчився, число співробітників в 19 країнах знову перевищила докризовий рівень 2007 року. EY очікує, що середній рівень безробіття в країнах єврозони складе 8,6% в 2018 році, після того, як у 2017 році він знизився з 10 до 9,2%. Тим не менш, безробіття залишається значно вищим, ніж до початку кризи, згідно EY, в результаті значного зростання пропозиції робочої сили, такого як імміграція та збільшення числа працюючих жінок.

Особливо радує розвиток в Іспанії, де, як і в Німеччині, має бути створено близько 400 000 нових робочих місць, за словами консультантів з управління. Що стосується проблем для Німеччини, Лоренц говорить: «Ринок праці, наприклад, для вчених і кваліфікованих робітників був зметений у багатьох місцях». Це може бути величезний інноваційний гальмо для Німеччини. З його точки зору, необхідна орієнтована на майбутнє міграційна політика. Це відкриває великі можливості для українських фахівців, які твердо вирішили знайти для себе підходящу вакансію в одній з країн Євросоюзу.