Російський вчений прогнозує: захворюваність COVID-19 знизиться взимку

“Захворюваність COVID-19, що збільшилася восени, знизиться взимку, а навесні кількість заражених може знову вирости”, – повідомляє ТАСС з посиланням на академіка РАН і директора Центру імунології і молекулярної біомедицини в Москві, проф. Михайла Пальцева.

В інтерв’ю офіційній газеті Федеральних зборів Росії він також сказав, що за його словами, нова хвиля COVID-19 буде менш інтенсивною, ніж нинішня.

«Я думаю, що коли прийдуть холоди, захворюваність знизиться. А навесні, ймовірно, буде ще один бум, але не такий інтенсивний. До тих пір, я сподіваюся, буде ефективна вакцина»,- сказав учений.

Він нагадав, що основною профілактикою зараження новим коронавірусом є носіння масок. «Ще навесні експерти заявили, що близько 90 відсотків інфекцій передаються повітряно-крапельним шляхом. Це зрозуміло, тому що це респіраторна інфекція, яка спочатку вражає легені. А близько семи відсотків інфекцій передаються контактним шляхом», – пояснив Пальців.

За його словами, ресторани, театри і магазини можуть не закриватися через пандемію, але варто відмовитися від масових заходів та конференцій. «Якщо в ресторан пускають двадцять чоловік замість п’ятдесяти, якщо між столиками достатня відстань і дотримуються профілактичних заходів, то чому б не працювати? Інша справа – молодіжні кафе, де люди збираються юрбами, танцюють. Без магазинів теж не обійтися. Життя триває, людям доводиться купувати не тільки продукти, а й речі, в тому числі дитячі»,- додав він. Пальців рекомендував стежити за виконанням заходів по боротьбі з інфекцією.