На Камчатці розбився вертоліт з туристами

“Вертоліт, що прямував за маршрутом Петропавловськ-Камчатський – Курильські озеро, розбився на території Південно-Камчатського заповідника”, – повідомила влада Камчатського краю.

За даними Служби охорони заповідника, вертоліт з туристами на борту при наближенні в умовах поганої видимості через похмуру погоду впав у воду в районі кордону Озерний Південно-Камчатського заповідника.

«На борту вертольота «Витязь-Аеро» перебували 13 пасажирів і три члени екіпажу», – йдеться в повідомленні.

За даними влади, до місця аварії в лічені хвилини прибули співробітники заповідника і рятувальники.

Як повідомляє Інтерфакс, вижили вісім осіб. П’ятьох направили в крайову лікарню Петропавловська-Камчатського, інші доставлені до сусіднього селища.

Про стан та місцезнаходження решти пасажирів і членів екіпажу не повідомляється. Однак шансів на їх порятунок мало.

“Вертоліт впав в Курильське озеро і затонув на глибині близько 100 метрів”, – повідомили рятувальники.

На місці працюють рятувальники і водолази. Однак в МНС Росії повідомили, що у водолазів з собою спорядження для роботи тільки на глибині до 20 метрів.

Як розповіли співробітникам заповідника врятовані, вертоліт почав тонути носом вниз, а від удару об воду відкрилися задні стулки повітряного судна. “Пасажирам, що врятувалися, вдалося виплисти з глибини 8-9 метрів”, – повідомляє прес-служба. Доля інших поки невідома, але шансів вижити у них мало, оскільки температура води в озері не перевищує 6 градусів.

За фактом авіакатастрофи проводиться розслідування.