Лікарі просять іспанських політиків прислухатися до реакції вчених на коронавірус

Як повідомляє Associated Press, організації, що представляють понад 170 000 медичних працівників, закликають іспанських політиків засновувати свої заходи проти пандемії коронавіруса на наукових, а не на політичних аргументах.

У маніфесті 55 наукових товариств з 10 пунктів, опублікованому в усіх великих газетах, йдеться, що рішення повинні ґрунтуватися на найкращих доступних наукових даних і бути повністю незалежними від триваючої політичної конфронтації.

Кампанія була розпочата після суперечок між лівоцентристських урядом і консервативною регіональною владою Мадридського округу, що привело до тижнях суперечливих кроків. У п’ятницю в іспанській столиці нарешті був введений частковий карантин у зв’язку зі збільшенням числа нових випадків зараження.
“Вчора влади провінції Кастилія і Леон ввели обмеження на пересування між містами Леон і Валенсія, в яких проживає в цілому 200 тисяч чоловік”, – повідомляє ТАСС. Міра проти поширення інфекції вступила в силу сьогодні і триватиме не менше двох тижнів.

З початку поширення вірусу в Іспанії було інфіковано близько 790 тисяч чоловік, з яких 50 тисяч – в Кастилії і Леоні.