Протести проти обмежувальних заходів в Мадриді

“Акції протесту проти нових обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавіруса пройшли вчора в Мадриді”, – повідомляє ТАСС. Причиною невдоволення городян стало рішення регіональної влади ввести обмеження на пересування населення в районах Мадрида, які найбільше постраждали від поширення інфекції. Акції проти урядових заходів пройшли в кількох районах столиці, а також в муніципалітетах Парла, Хетафе і Фуенлабрада. Протестуючі висловилися проти ізоляції, закликаючи до відставки глави регіонального уряду Ісабель Діас Аюсо.

Нагадаємо, в минулу п’ятницю було оголошено, що в автономному співтоваристві будуть ізольовані 37 районів з найвищою поширеністю коронавіруса. Жителям цих районів заборонено залишати свої кордони, крім випадків крайньої необхідності. Цей крок стосується 13% населення регіону, тобто близько 850 000 чоловік.

З початку поширення коронавіруса в Іспанії виявлено понад 640 тисяч випадків захворювання, майже 30,5 тисячі пацієнтів померли. В середині березня в країні був введений режим підвищеної готовності. Цей захід дозволив обмежити пересування населення.

Режим був припинений 21 червня. Однак швидкість поширення коронавіруса в Іспанії знову стала збільшуватися після того, як обмеження в країні були знижені. Зараз в країні відбувається все більше і більше місцевих спалахів. У зв’язку з цим регіональні влади різних автономних округів змушені знову вводити більш суворі карантинні заходи.