Нащадок імператорів одружився в Росії вперше після більшовицького перевороту

“Нащадок колишньої імператорської сім’ї Росії одружився на своїй італійської нареченій сьогодні на першому королівському весіллі, яке відбулося на території Росії з царських часів, що закінчилися понад століття тому”, – повідомляє Reuters.

Великий князь Георгій Михайлович Романов одружився на італійці Вікторії Романівні Бетаріні в Ісаакієвському соборі в колишній імперській столиці Росії – Санкт-Петербурзі.

Російські православні священнослужителі провели складну церемонію, за якою спостерігали сотні гостей, в тому числі мати нареченого, велика княгиня Марія Володимирівна, яка оголосила себе спадкоємицею імператорського престолу Росії, і більше десятка європейських королівських осіб.

Прадід Георгія Михайловича, великий князь Кирило Володимирович, втік з Росії під час більшовицької революції 1917 року спочатку до Фінляндії, а потім перебрався з родиною в Західну Європу.

Георгій Михайлович, 40 років, народився в Мадриді і більшу частину життя прожив в Іспанії і Франції.

39-річна Бетаріні, яка прийняла православ’я в минулому році і взяла ім’я Вікторія Романівна, була підведена до вівтаря її батьком, Роберто Бетаріні, який служив на дипломатичній службі Італії.