Борис Джонсон абсолютно впевнений, що Brexit відбудеться 31 жовтня 2019 року

Незважаючи ні на які перешкоди, які «спорудили» для прем’єр-міністра депутати Палати громад у вигляді закону, що забороняє йому виводити Великобританію зі складу Європейського союзу без підписаної угоди, Борис Джонсон впевнений в тому, що протягом місяця він зуміє знайти компромісне рішення з ЄС .

Видання «Mail on Sunday» у неділю, 15 вересня, опублікувало велике інтерв’ю з Борисом Джонсоном, в якому, серед іншого, прем’єр-міністр Великобританії заявив, що на жовтневому саміті глав держав і урядів країн-членів Євросоюзу він точно зуміє домовитися про вихід Британії зі складу ЄС.

Джонсон підкреслив, що точно буде присутній на зустрічі 17 жовтня, щоб «досягти угоди». «Але, якщо сторони не зможуть виробити компромісне рішення, то Великобританія покине Євросоюз 31 жовтня»,- додав Борис Джонсон. Ексцентричний політик порівняв Британію з супергероєм коміксів Халком, «який ставав тим сильніше, чим більше його злили» і досягав своїх цілей, незважаючи ні на які перешкоди.

Вчора, 16 вересня, відбулася зустріч Бориса Джонсона і президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, на якій він підтвердив, що не має наміру просити ЄС про відстрочку Brexit.

Офіційний представник британського уряду повідомив, що «лідери погодилися з тим, що дискусії необхідно активізувати і що зустрічі будуть проводитися на щоденній основі».

У свою чергу Жан-Клод Юнкер наголосив, що Великобританія має повне право пропонувати Єврокомісії юридично оперативні рішення, які сумісні з угодою про вихід країни з Євросоюзу. Також він заявив, що переговори незабаром продовжаться.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Вищий цивільний суд Шотландії постановив, що припинення роботи британського парламенту до 14 жовтня не має законних підстав.

У Британії запустили велику рекламну кампанію, яка націлена на інформування всього суспільства, що Brexit неминучий.