Європол: пандемія COVID-19 сприяє зростанню кіберзлочинності в Європі

Як повідомляє AFP з посиланням на Європол, “пандемія Covid-19 сприяє зростанню кіберзлочинності в Європі, особливо по відношенню до педофільського контенту і онлайн-шахрайства”.

«Злочинці швидко скористалися пандемією для нападу на вразливих людей», коли пандемія спонукала користувачів використовувати Інтернет більше, ніж будь-коли”, – йдеться в заяві агентства.

Інтернет-шахрайство «стало ідеальною стратегією для кіберзлочинців з продажу продуктів, які нібито захищають від Сovid-19 або використовуються для лікування», – заявило європейське агентство в Гаазі, яке щорічно публікує звіти про кіберзлочини.

Європол також зауважив значне збільшення кількості матеріалів, що показують сексуальне насильство над дітьми, і поширення такого контенту стає навіть більш популярним, ніж зазвичай, через обмежувальні заходи, пов’язані з пандемією.

«Пандемія коронавіруса загальмувала багато аспектів нашого нормального життя. Але, на жаль, вона прискорила злочинну діяльність в Інтернеті », – повідомляється в заяві комісара внутрішніх справ ЄС Ілви Йоханссон.