Олексій Навальний номінований на Нобелівську премію миру

Лідер російської опозиції Олексій Навальний номінований на Нобелівську премію миру. Протягом десятиліть він був одним із найзатятіших критиків Кремля. Про це повідомляє CNN.

У серпні Навальний був доставлений до Німеччини після того, як відчув себе погано під час внутрішнього рейсу в Росії. Берлін та інші європейські країни стверджують, що він був отруєний “Новачком”.

В інтерв’ю SPIEGEL Навальний звинуватив президента Росії Володимира Путіна в замаху на нього. Москва заперечує це.

За словами Хенріка Урда, директора Інституту дослідження проблем миру в Осло, номінація Навального пов’язана не тільки з його отруєнням. «Він був у нашому списку до інциденту через проблеми, з якими він стикається, як опозиціонер в Росії»,- сказав Урда.

За даними Норвезького Нобелівського комітету, в цьому році на здобуття Нобелівської премії миру висунуто 318 кандидатів, 211 з яких є фізичними особами, а 107 – організаціями. Серед фаворитів – Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) за її боротьбу з пандемією COVID-19 і рух «Чорне життя має значення», викликане вбивством афроамериканця поліцейським в Сполучених Штатах.