Місто в Китаї наказало мешканцям залишатися вдома через один інфікований COVID-19

Єдиний випадок зараження COVID-19 змусив китайське прикордонне місто неподалік В’єтнаму наказати своїм мешканцям залишатися вдома, відключив громадський транспорт і скоротив шкільний годинник”, – повідомляє Reuters.

Китай посилив пильність щодо COVID-19 на своїх кордонах та в портах, щоб запобігти завезенню вірусу з-за кордону після того, як у кількох невеликих прикордонних містах, у яких менше ресурсів охорони здоров’я, ніж у великих, за останні три місяці сталися спалахи.

“Місто Донсін у китайському автономному районі Гуансі з населенням понад 200 000 людей наказало всім жителям сьогодні залишатися вдома і не виходити на вулицю без потреби”, – повідомляє державне телебачення CCTV.

Заходи було вжито після того, як Донсин виявив інфекцію, що передається всередині країни, з підтвердженими симптомами під час планового обстеження.

“Місто також відключило громадський транспорт, закрило всі туристичні об’єкти, кінотеатри та інші розважальні заклади, а також знизило відвідуваність у початкових та середніх школах та дитячих садках”, – повідомляє CCTV.

Його порт в’їзду відклав випуск пасажирів та вантажів у рамках зусиль міста щодо боротьби з вірусом.