Джихадисти знову обстріляли мечеть сирійської армії в Алеппо

Місцеві жителі розповіли журналістам, що джихадісти обстріляли мечеть в Алеппо, але, на щастя, ніхто не постраждав, оскільки стрілянина сталася в той час, коли нічний намаз закінчився, а ранковий ще не почався.

Зазвичай для молитви в одній з найбільших мечетей в районі Шахба збирається понад 500 людей. З міркувань безпеки місцева влада закрила найближчий дитячий садок.

Це п’ятий випадок обстрілу мечеті з початку року. На заклики влади і духовенства припинити обстріли, терористи відповідають новими атаками.

Тим часом сирійська армія звільнила поселення Хіш, в якому знаходиться пункт спостереення турецьких військових, повідомляє портал  новин Al Masdar.

Хіш був захоплений після нетривалої битви з терористами з групи Джебхат ан-Нусра, які зазнали втрат і відступили. У попередні дні в цьому районі було звільнено ще 6 сіл.

27 січня сирійські війська заблокували турецький пост в селі Маар-Хатат в околицях міста Маарет-ен-Нууман, який був оплотом терористів. У відповідь Анкара попередила Дамаск, що вживе заходів для захисту своїх військових. Президент Реджеп Ердоган навіть висловив готовність застосувати силу «для нормалізації ситуації на північному заході Сирії».