Велика пожежа знищила Лесбос Мігрант Центр

За словами кореспондента BNR, велика пожежа на грецькому острові Лесбос знищила склади і офіси міграційного центру.

В останні дні негативне ставлення місцевих жителів по відношенню до всіх організацій, що підтримують мігрантів, посилилось.

На грецьких Егейських островах останнім часом не було спроб мігрантів потрапити в грецькі територіальні води. Військові навчання на островах Лесбос, Хіос і Самос тривають. Приватні суда не можуть рухатися.

Між жителями островів існує сильна напруженість. Лесбосци змусили велику групу неофашистів з Німеччини покинути острів через їх расистські заяви проти мігрантів.

Міністр міграції Нотіс Мітаракіс оголосив, що вся допомога мігрантам і біженцям, яким вже було надано притулок, припиняється. Вони також повинні покинути табори.

Також будується табір для мігрантів недалеко від кордону з Болгарією

Незважаючи на протести місцевих жителів, муніципальна рада мера Сінтікіс прийняла рішення дозволити будівництво табору для мігрантів недалеко від болгарського кордону в районі Кліді. Місцевий уряд пояснив своє рішення «національною безпекою». У цьому таборі буде проживати близько тисячі мігрантів з островів, які не мають права на статус біженців і очікують репатріації. Табір має тимчасовий статус.