Ще одна європейська столиця запланувала перехід на електробуси

Понад 100 мільйонів доларів запланували витратити в мерії столиці Польщі – Варшаві на перехід парку автобусів для міських маршрутів з дизельної тяги на електричну.

Варшава стане ще одним великим європейським містом, яке активно переходить на використання електробусів для потреб громадського транспорту. Мерія вже виділила 400 мільйонів крон (105 мільйонів доларів) для того, щоб замовити у польської компанії Solaris 130 автобусів на електричній тязі. Поставка електробусів запланована на 2020 рік.

У керівництві транспортного оператора польської столиці заявляють, що протягом двох років дизельні автобуси взагалі не курсуватимуть по центральному маршруту «Королівський тракт». Цей маршрут з’єднує історичний центр Варшави з новими районами польської столиці. Планується, що за цей час по місту їздитимуть 400 електробусів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з планом ірландського уряду, який називається «Climate Action Plane-2019», передбачається протягом найближчих 11-ти років повністю заборонити продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

У Пекіні побудували найбільший в світі аеропорт, розрахований на щорічне обслуговування 620 тисяч рейсів, які він почне приймати з 30 вересня 2019 року.