Apple тимчасово закриває магазини і офіси в Китаї

Apple тимчасово закрила всі свої офіційні магазини і корпоративні офіси в материковому Китаї. Ця міра була прийнята сьогодні і вона буде діяти до 9 лютого в якості запобіжного заходу проти спалаху епідемії коронавируса і смертності, яка збільшилася більш ніж в два рази в порівнянні з показниками минулого тижня.

У своїй заяві Apple посилається на застереження, а також рекомендовані провідних фахівців охорони здоров’я. Компанія каже, що з нетерпінням очікує відкриття своїх магазинів “якомога швидше”.

Apple вже закрила три магазини в Китаї через побоювання, пов’язаних з поширенням вірусу.

Starbucks Corp і McDonald’s Corp також оголосили обмежцючі заходи в якості запобіжного заходу. Багато заводів в Хубей, в тому числі заводи, керовані General Motors, тимчасово призупинили виробництво через вірус.

Тим часом, багато інших компаній закликають китайських співробітників працювати з дому і завершити свої невеликі відрядження протягом першого тижня лютого.

Не зрозуміло, як підприємства в Китаї будуть повертатися до свого нормального ритму роботи після закінчення святкового тижня з нагоди нового місячного року. Спалах епідемії збіглася зі святами в Китаї.

Apple стверджує, що продовжує покладатися як на ринок, так і на свою лінію поставок і виробництва в Китаї.