ООН хоче миру в Ідлібі. За 2 місяці звідти втекли 900 000 чоловік

Організація Об’єднаних Націй (ООН) закликала до припинення бойових дій в Ідлібі, тому що вони викликають гуманітарну кризу, повідомляє турецька щоденна газета Daily Sabah, цитована агентством FOCUS.

За даними ООН, з початку грудня минулого року 900000 чоловік покинули Ідліб через відновлення там військових дій. У регіоні Ідліб, включаючи частини сусідньої провінції Алеппо, проживає близько 3 мільйонів чоловік, половина з яких була переміщена в інші райони країни.

Слід нагадати, що армія Башара Асада намагається встановити повний контроль над провінцією. Але, оскільки там є пости турецької армії, це призвело до бойових дій між двома військами. У понеділок були нанесені повітряні удари по Дарат-Ізза, недалеко від турецького кордону, приблизно в 30 км на північ від Алеппо. В результаті атак постраждали мирні жителі, а дві лікарні припинили роботу.

“Криза на північному заході Сирії досягла жахливого рівня”, – сказав Генеральний секретар ООН з гуманітарних питань Марк Локок. Він додав, що більшість з цих людей-жінки і діти, які “травмовані і змушені спати на вулицях при низьких температурах, тому що табори переповнені…маленькі діти вмирають від голоду”.