У Санкт-Петербурзі ввели туристичний збір

Тепер іноземні туристи, які захочуть приїхати до Санкт-Петербурга подивитися визначні пам’ятки міста, повинні будуть платити спеціальний туристичний податок.

Причина такого нововведення – реставрація 255 житлових будинків, які визнані пам’ятками архітектури. Для проведення цих робіт необхідно близько 17 мільярдів рублів. Таких грошей на проведення складних реставраційних робіт в міському бюджеті немає і не передбачається, а будинки швидко старіють.

У мерії вирішили гроші зібрати з туристів. Тепер кожен мандрівник за добу перебування в Санкт-Петербурзі повинен буде заплатити додатково 100 рублів. Завдяки цьому збору бюджет міста зможе отримати на рік понад один мільярд рублів, які можна буде направити на реставрацію будинків, що мають історичну цінність.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мерія Мадрида вирішила обмежити термін здачі в оренду квартир до 90 днів. Перевищення ліміту для орендодавця означає, що така діяльність переходить до комерційної категорії з усіма наслідками.

Надходження від суб’єктів господарювання туристичної галузі України до бюджету у 2018 році в цілому зросли до 4,2 мільярда гривень, у 2017 році доходи склали 1,7 мільярда гривень.