Молоді українці хочуть працювати за адекватну заробітну плату

Дослідження компанії P&G показало головні чинники при працевлаштуванні, на які звертають увагу випускники українських університетів.

Як і будь-яка інша компанія, світовий гігант – P&G, який має виробничі потужності і в Україні, зацікавлений в кваліфікованій робочій силі. Для вивчення тенденцій і настроїв серед випускників університетів, які є претендентами на вакансії в компанії, P&G проводить регулярні соціологічні дослідження.

Результати недавно проведеного соціологічного опитування показали найголовніші критерії, на які звертають увагу українські молоді фахівці. Звичайно, рівень заробітної плати на першому місці. Також для випускників важливі умови роботи, графік, гарний соціальний пакет.

Діапазон заробітних плат, які хотіли б отримувати молоді фахівці – від 6 тисяч гривень до тисячі доларів на місяць. Несподівано невелику частину майбутніх працівників хвилює рівень заробітної плати – 28 відсотків. На умови роботи в першу чергу звернуть увагу близько 20 відсотків. Зручний і гнучкий графік роботи хотіли б мати 16 відсотків випускників.

Молоді фахівці, щоб зарекомендувати себе в новому трудовому колективі, готові працювати понаднормово, але за умови, що додаткові години будуть добре оплачуватися.

Крім того, українська молодь з більшим бажанням влаштовується на підприємства, в яких всі спілкуються на рівних і немає суворої ієрархії.

Нагадаємо, раніше ми писали про суттєве спрощення процедури працевлаштування кваліфікованих іноземних фахівців в Данії в 2019 році.