США звинуватили чотирьох китайських солдатів у великій хакерській атаці

Міністерство юстиції США звинуватило чотирьох військовослужбовців Визвольної армії Китаю в організації кібератаки в 2017 році проти Equifax, яка отримала доступ до особистої інформації 147 мільйонів користувачів, за даними американських ЗМІ.

Сьогодні на прес-конференції генеральний прокурор США і міністр юстиції Вільям Бар і заступник директора ФБР Девід Боуік оголосили обвинувачення. Боудіч назвав вхід в Equifax «найбільшої крадіжкою конфіденційної особистої інформації від будь-коли зареєстрованих за підтримки держави хакерів» і подякував Equifax за співпрацю в розслідуванні.

«Це було навмисне і широкомасштабне порушення особистої інформації американського народу. Сьогодні ми несемо відповідальність за хакерів Китайської армії звільнення за їх злочинну діяльність і нагадуємо китайському уряду, що у нас є можливість видалити плащ анонімності в Інтернеті і знайти хакерів, яких країна неодноразово використовує проти нас», – підкреслив Бар.

В результаті злому, однією з найгірших кібератак в історії, мільйони людей застигли на кредитних рахунках, оскільки хакери можуть продавати номери соціального страхування і іншу незмінну ідентифікаційну інформацію, відкривати кредити на своє ім’я. В результаті був поданий гігантський позов проти Equifax за нездатність захистити інформацію. Виявлення хакерів і то, як вони використовували дані, було величезною загадкою за останні кілька років.

Equifax – одне з найбільших агентств по звітності про споживчі кредити в США, в якому зберігаються імена, номери соціального страхування, кредитна історія і інша особиста інформація більше 800 мільйонів чоловік. Компанії використовують послуги Equifax для моніторингу кредитної історії клієнтів та запобігання спробам шахрайства.